Dacă v-ați întrebat vreodată de ce iubesc călătoriile și ce mă face să mă simt special la fiecare plecare, ei bine… în afară de experiența în sine, de drum, de oameni, de locuri, de obiectivele turistice, unei călătorii îmi place să-i adaug o doză de gust, care să-mi facă vacanța perfectă. Fie că îmi aleg un restaurant tradițional, în care localnicii îmi sunt cei mai buni prieteni, fie că optez pentru unul mediteranean sau cu preparate internaționale, gustul și calitatea sunt ceea ce contează, pentru că astfel știu că mă voi simți bine, iar seara va fi una de neuitat, alături de prieteni.
Îi mai adaug călătoriei mele un strop de relaxare și voie bună, iar vacanța ideală este la un click distanță.
Pentru că iubesc Grecia, mă voi opri în această seară la Atena.
Sursa: www.wens.ro
Nu v-am spus și motivul pentru care plec la Atena. Prietenii mei, Chef Georgianna Hiliadaki și Chef Nick Roussos mi-au cerut ajutorul pentru un invitat special, care deloc întâmplător… este unul dintre oamenii pe care îi admir și îi iubesc nespus. Chef Gordon Ramsay a ales restaurantul lor pentru a sărbători 15 ani de căsătorie alături de soția sa, așa că Georgianna și Nick s-au gândit că este un moment oportun să îi gătim lui Gordon ceva cu totul special. Restaurantul Funky Gourmet are oaspeți de seamă, iar noi suntem onorați să-l servim pe unul dintre cei mai apreciați Chefi din lume.
Sursa: www.funkygourmet.com
Am ales să plec la Atena și să nu mă despart de cel mai apreciat și de nădejde prieten al meu, Presa de ulei Yoda Home Pro, care este pentru mine puntea între cotidianul zgomotos și echilibrul în nutriție, între tehnologie și sănătate, între perfecțiunea gustului și mâncarea sănătoasă. Îmi oferă zilnic cel mai pur ulei pe care îl extrag din fructe și legume, așa că nu mă puteam despărți de ea nici cu această ocazie.
O să vă spun și de ce am așa mare nevoie de ea. Alături de Nick și Georgianna, îi vom prepara lui Gordon, Greek bottarga cu ciocolată albă, una dintre specialitățile casei aleasă ca starter, așa că avem nevoie de ulei presat la rece, pentru că ceapa tăiată fin, cu stratul subțire de ciocolată albă deasupra peștelui afumat are nevoie de un ulei 100% natural și fin. Combinația dulce și savuroasă va avea un gust desăvârșit alături de uleiul de măsline.
Sursa: www.funkygourmet.com
Despre presa de ulei de la Yoda vă pot spune că este un aparat excepțional pentru orice bucătărie, de acasă sau de la restaurant. Vă poate oferi ulei organic de cea mai înaltă calitate. Uleiul YODA este prețios pentru că este stors chiar de voi.
Sursa: yodaeurope.eu
Știu sigur că Yoda va fi alături de mine și pentru felul principal al lui Gordon, pentru că Pastitsio tradițional grecesc are nevoie și de ulei de măsline și de un strop de ulei de migdale, pentru un gust desăvârșit.
Seamănă foarte mult cu lasagna ceea ce vor gusta Gordon și soția sa în această seară, însă Chef Georgianna și Chef Nick au o rețetă specială de Pastitsio, cum doar în Grecia poți să savurezi.
Sursa: www.funkygourmet.com
Eu vă asigur că nu veți da greș niciodată când aveți nevoie de un ulei natural 100% și vă recomand să încercați YODA, o găsiți la magazinul profistore.ro.
Ce știu sigur este că Gordon va servi două preparate de poveste în această seară și dacă mă gândesc mai bine, cred că îi voi dezvălui secretul meu, pentru că… nu-i așa? Stelele Michelin au nevoie de natură, de sănătate, dar și de echilibru pentru o adevărată experiență culinară în lumea gustului. 🙂
Vă invit să fiți Călători de Poveste la Funky Gourmet, unul dintre cele mai apreciate restaurante cu stele Michelin, din Atena. Și nu uitați să vă împachetați presa de ulei Yoda Home Pro, pentru prietenii voștri din Grecia.
Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2017