Nu știu dacă v-ați întrebat vreodată ce puteți să faceți dacă măcar pentru o zi, alegeți să vă folosiți de niște puteri supranaturale pe care vi le-a dat Dumnezeu. În lumea filmelor și a SF-urilor, totul este posibil.
Dacă aș fi pentru o zi Miles Morales, personajul din noul film Omul-Păianjen: În lumea păianjenului, aș alege să construiesc atât cât pot, tot ceea ce oamenii distrug.
Poate că nu ați aflat încă, dar filmul este unul pentru întreaga familie și se va lansa în România pe 28 decembrie 2018.
Dacă mă gândesc la jumătatea numelui personajului principal, „Morales”, acesta mă trimite cu gândul la tot ceea ce este bun și moral pe această lume.
Poate că sună utopic, dar mi-aș dori să pot să vindec toți copiii bolnavi de cancer; dacă aș avea puteri supranaturale mi-aș dori într-o singură zi să pot șterge tot răul de pe această planetă și toți oamenii perfizi. Mi-aș dori să aduc un zâmbet pe chipurile celor necăjiți, să-i elimin din societatea în care trăiesc pe toți cei care înșală, mint, care fac rău în mod gratuit sau intenționat altor oameni.
Mi-aș dori să mă pot transforma într-un justițiar care în 24 ore acordă legi și elimină răul de la rădăcină.

Sursa foto: https://blog.super-blog.eu
Mereu m-am întrebat de ce lumea se împarte între bine și rău. Din păcate, viața și societatea ne arată în fiecare zi că, oricine poartă câte o mască, iar adevărata putere stă în curajul de a-ți afirma personalitatea, de a fi diferit și încrezător în forțele proprii, nu în a purta măști. Dacă zilnic am promova personaje pozitive ca Miles Morales, poate că binele al triumfa mai des. Poate că nu ar mai exista atât de multe modele negative pe care copiii noștri și le însușesc zilnic.
Dacă mass-media ar promova mai multe personaje pozitive de tipul Miles Morales, un justițiar care împrăștie binele prin pânzele sale de păianjen, atunci… poate și modelele copiilor noștri s-ar schimba.

Sursa foto: www.pixabay.com
Pentru o zi în care aș purta costumul lui Miles, mi-aș dori să trăiesc în lumea în care doctorii nu distrug sănătatea oamenilor, magistrații nu distrug justiția, politicienii nu distrug libertatea, mass media nu distruge informația, preoții nu distrug morala, profesorii nu distrug învățământul, iar bancherii nu distrug economia.
Ar mai fi de adăugat faptul că, într-o societate în care conștiința este moartă, tot ceea ce este ieftin este acoperit de parfumuri scumpe. Cred că cea mai mare încercare a vieții este a găsi realitatea, atunci când trăim într-o lume imaginară.
Articol scris pentru proba 26 din competiția Superblog 2018, probă sponsorizată de InterComFilm Distribution