V-am povestit în urmă cu puțin timp despre oamenii de poveste la care vă puteți caza în stațiunea Poiana Mărului din județul Caraș Severin, dar nu v-am oferit și foarte multe detalii despre ce puteți face aici, în cele câteva zile de vacanță.
Sejurul meu la Vila Șucu din stațiunea Poiana Mărului nu a durat decât 3 zile, însă au fost mai mult decât suficiente pentru a descoperi liniștea naturii, frumusețea zonei și cele câteva trasee de poveste de aici, care, alături de picturile naturii, vă vor încărca de energie și voie bună.
Poiana Mărului este situată la o altitudine de 700 de metri, fiind străjuită de munţii Ţarcu şi Muntele Mic, râurile Șucu şi Bistra Mărului. Zona este declarată Sit Natura 2000.
Cum ajungeți aici?

Din localitatea Oţelul-Roşu am trecut pe lângă comuna Zăvoi. Din Oţelu mai aveți de condus aproape 25 de km pe un drum amenajat parțial, cu multe serpentine, dar însoţit de un peisaj superb oferit de muntele Ţarcu, printre păduri de conifere şi foioase.

La Poiana Mărului, calitatea aerului este asigurată de patru componente esenţiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea. Medicii recomandă cure de ionii negativi, cu acţiuni calmante asupra organismului, facilitând somnul şi relaxarea. Veți fi plini de bună dispoziție după câteva zile petrecute aici. Specialiștii susțin că zona deține cel mai curat aer din România. 

Veți găsi în Poiana Mărului trasee turistice şi drumuri forestiere pe care le puteţi străbate la pas sau cu bicicleta. Puteţi face un popas lângă râurile de munte, cu apă cristalină, care coboară în cascade, purificând şi ionizând aerul. Lacul de acumulare Poiana Mărului vă oferă o privelişte de vis, puteți face o baie sau vă puteți relaxa la pescuit. 
Vă recomand traseul “La Mesteceni”, un traseu ușor de parcurs în aproximativ o oră de urcat muntele, fiind de dificultate medie. Traseul pornește de la marginea localității Poiana Mărului, din dreptul lacului, fiind marcat de un panou informativ.
Traseul este marcat prin frunze roșii de mesteacăn și ajunge până la punctul belvedere situat deasupra celor două antene de telefonie din localitate, între pâlcuri de mesteceni.